Jag är utbildad guld- och silversmed och har en Master of Fine Arts från Konstfack. Tillsammans med min vän och kollega Caroline Lindholm driver jag Atelier ädelsmide, en verkstad med butik och galleri på Högbergsgatan 12 i Stockholm.

Jag älskar skapandet, både i ord och med mina händer, att tolka en tanke, en känsla eller ett tema och ge det en form. Min inspiration hittar jag ofta i naturen, men också i samtiden och i livet runt omkring mig. Jag arbetar med både smycken och objekt. Det kan vara vigsel-och förlovningsringar på beställning, små serier med smycken att bära varje dag eller smyckekonst som är unika verk där uttrycket och idén bakom är betydelsefulla. Att ta vara på och förgylla vardagens små stunder är viktigt, därför gör jag gärna bruksföremål i silver som exempelvis ett kaffemått eller en tesil.

Ibland gör jag större verk som är mer skulpturala eller som rumsligheter man kan gå in i. Att tänka på helheten i ett rum när jag gör en utställning intresserar mig, att få skapa en värld där besökaren kan få inneslutas av den idé eller känsla som jag vill förmedla.

Eftersom jag älskar att skapa utställningar har jag på senare tid utbildat mig till curator, där jag specialiserat mig på konsthantverk. Jag delar min tid mellan att kuratera utställningar för andra och mitt eget konstnärliga arbete. Mina verk finns i flera stora privata samlingar i Sverige och utomlands, samt i samlingarna på Nationalmuseum, Nordiska Museet och Röhsska museet.

Konstens och konsthantverkets roll tror jag kan vara att ta pulsen på samtiden, kommentera och diskutera samhällsfrågor, men också att skänka njutning för själen och sinnet!

Lusten och behovet att smycka sig själv och sin omgivning och att njuta av vackra saker, är universell och ursprunglig och kommer alltid att finnas.

Vad som anses vara lyx eller värdefullt varierar. Den största lyxen kan ligga i tiden det tagit att göra objektet. Jag tror att ett handgjort, unikt föremål alltid kommer ha ett värde. Speciellt i framtiden då vi måste ha ändrat vårt sätt att konsumera radikalt. Bort från den tanklösa billiga masskonsumtionen, till det utvalda, genomtänkta valet av få saker av god kvalitet som håller i längden.

Här finns mitt fullständiga CV.

ENG